Veiligheid

Over deze faciliteit

Hoe benader je roadblocks? Hoe ga je om met gijzelingssituaties en hoe verricht levensreddende handelingen als je letterlijk onder vuur ligt?

In het nieuws lees je steeds vaker dat journalisten en cameramensen het doelwit van geweld worden. Bij Orange Media vinden wij het belangrijk om onze mensen voor te bereiden op zulke situaties. Verschillende camera-operators van Orange Media volgde een Hostile Environment Awareness Training aan de School voor Vredesmissies. De NVJ Academy en de Koninklijke Landmacht organiseren deze 3-daagse training voor journalisten die plannen hebben om naar conflictgebieden af te reizen. De cursus wordt gegeven door ervaringsdeskundige Peter ter Velde, Buitenland- & Veiligheidscoördinator bij NOS.

Bij Orange Media weten wij als geen ander dat bij journalistieke producties de voorbereiding van groot belang is. Zo zijn al onze auto’s uitgerust met blusmiddelen, een uitgebreid EHBO-koffer en oogspoelfles. Daarnaast maken wij bij opdrachten met hoog risico gebruik van NIJ III kogelwerende vesten. Deze scherfvesten zijn in combinatie met een helm tevens te huur.

Categorie
Facilities

terug naar overzicht